sobota 24. června 2023

Zlatá tečka

A mužstvo v Bolevci

Je dobojováno, podtrženo, sečteno. Skončil soutěžní fotbalový ročník 2022/23. Podíváme se ve stručnosti, jak si vedla tlučenská družstva v bojích o co nejlepší umístění v jednotlivých soutěžích.

Celkový dojem není vůbec špatný, můžeme být navýsost spokojeni, ostudu jsme určitě neudělali. Všechny celky se umístily v horních patrech tabulek. Třešničkou na dortu je pak postup "A" mužstva do I. A třídy.

Mladší přípravka odehrála velice vydařenou sezonu, v níž kluci nastříleli 241 branek (270 pak včetně nadstavby), kdy prohráli pouze jediné utkání a po právu obsadili první příčku ve skupině A. V nadstavbové části o přeborníka okresu ve dvojzápasu s mužstvem Bohemia Kaznějov (vítěz skupiny B) rozhodl rozdíl ve skóre. V Kaznějově naši kluci prohráli 15:7, ale naši borci se nevzdali, ukázali, že umějí zabojovat, a v odvetě zvítězili 22:9. Jsou nejlepší na Plzni-severu a to je velký úspěch. Spolu se starší přípravkou pro ně byla po posledním utkání ve skupině připravena dokopná, za což patří poděkování Stáně Škodů za přípravu občerstvení. Po nadstavbě došlo i na opékání špekáčků, kdy i rodiče připravili něco dobrého na zub.

Mladší přípravka - utkání s Kaznějovem 9. 6. 2023

Starší přípravka měla lepší podzimní část soutěže, kdy vyhrála 7krát a poražena byla pouze jednou. V jarní části byl poměr 5:4. Ve skupině A obsadili 3. místo a dobře sekundovali mladším kolegům.

Žáci mladší obsadili 6. místo. Škoda, že jim nevyšel závěr soutěže, kdy posledních pět zápasů prohráli a připravili se tak o lepší umístění. U starší přípravky i mladších žáků se projevila neúčast 2 nejlepších hráčů, kteří odešli během jara do jiných oddílů.

Starší žáci kopírovali mladší, protože také oni posledních pět zápasů nepoznali radost z vítězství. Ze sedmi účastníků skupiny A skončili na místě třetím s vyrovnanou bilancí 5-3-4.

U těchto dvou kategorií nás asi nejvíce tlačí bota. Chybí hráči ve věku 12–15 let, takže si musíme vypomáhat, jak se dá. Pokud máte doma šikovného kluka, kterého fotbal baví, přiveďte ho na hřiště mezi nás, rádi ho uvítáme. Samozřejmě můžete přivést i mladší, věnujeme se dětem od 6 let.

Dorost v krajské soutěži obsadil 4. místo ve skupině C a také si uhrál své, byly zápasy dobré, byly zápasy horší. Děsí pouze propastný rozdíl 18 bodů na mužstvo na třetím místě. Pozitivum je zařazování těch nejstarších dorostenců do mužstev dospělých.

"B" mužstvo, tlučenská rezerva ve III. třídě, ostudu také neudělalo. 6. místo ze 14 účastníků není propadák, solidní hra s řadou mladíků pod taktovkou zkušených harcovníků přinesla 14 zápasů vítězných, 10 porážek a 2 nerozhodné.

První mužstvo v I. B třídě skupině A skončilo na pěkném druhém místě, kdy hlavně jarní část v podání našeho celku byla výborná. Mužstvo získalo 56 bodů a obdrželo nejméně branek ze všech mužstev, pouze 29. Na mužstvu se projevuje skvělá práce trenéra M. Vašáka spolu s Vl. Vašákem i koučování při zápasech.

Druhé místo znamenalo barážové dvojutkání s celkem SSC Bolevec o postup do I. A třídy.

První zápas na tlučenské trávě před nádhernou diváckou kulisou nám přinesl díky dvou brankám ve druhém poločasu vítězství. Utkání bylo zvládnuto i organizačně.

Zajíci se sčítají až po honu, takže nás čekala odveta na umělé trávě na hřišti V Prokopávce. Drama, které by nenapsal ani sám W. Shakespeare, začalo. Odvetný zápas za velké podpory tlučenských příznivců nebyl z naší strany rozehrán ideálně. První pětačtyřicetiminutovka a prohráváme 3:1. Náskok z domácího utkání byl smazán. Nevzdáváme se, ale ve druhém poločasu branka nepadla ani na jedné straně, na řadu přichází prodloužení 2x15 minut. První část a dostáváme branku, situace je kritická. Druhá část prodloužení, dáváme gól, ale pro postavení mimo hru není uznán. 113. minuta střídáme, přichází A. Houdek. 118. minuta – utíkáme hrobníkovi z lopaty, životní brankou Adam upravuje na 4:2 a jde se na penalty. Je to loterie, ale domácí neproměňují dvě, naši jednu a tu rozhodující střílí Fr. Veselý. V ten moment je zapomenuta únava a nastává euforie z postupu. Emoce tryskají, dokázali jsme postoupit a udělali za soutěžním ročníkem zlatou tečku.

Jaroslav Netrval

Žádné komentáře: