pondělí 2. října 2023

Další školní výlet

Školní výlet - Drážďany

Jsme bývalí žáci základní školy v Tlučné, školní docházku jsme ukončili v roce 1972. Od té doby jsme se několikrát sešly obě třídy 9. A a 9. B na třídním srazu. Několik se nás schází vícekrát do roka v restauraci Na Schůdkách – popovídat, zavzpomínat, ale hlavně se domluvit na další „školní výlet”. Do předloňského roku byla cesta autobusem nebo mikrobusem a na dva dny, ale protože se nám to zdálo krátké, loni a letos byl pobyt prodloužen na tři dny a vlakem. Mimochodem, vlaková doprava nás nikdy nezklame. Připraví nám překvapení v podobě hodinového zpoždění nebo zrušení spoje a tak podobně. V tom případě máme honičku najít náhradní dopravu, abychom se vůbec dostali domů. Vloni jsme takhle podnikli cestu do lázní Luhačovice. Je to moc hezké město s nádhernými parky. Ubytování bylo krásné s výhledem na Luhačovickou přehradu. Ochutnali jsme vincentku, jeden z deseti pramenů.

Letošní již sedmnáctý výlet byl pestrý. Cesta vedla přes Prahu do Děčína. Ubytování v luxusním hotelu Kocanda se snídaní se nám líbilo. Mile nás překvapili řidiči městské dopravy, byli ochotní, usměvaví a poradili, jak zvládnout cestu tam, kam jsme potřebovali. Jeden dokonce na zastávce opustil volant a přišel nás upozornit, že nemá zastávku tam, kde byl náš hotel. Ale my se chtěli dostat k zámku, takže jsme vystupovali dříve. Zámek stojí vysoko na skále nad Labem, odkud je krásný rozhled na Děčín. Druhý den byla plavba po Labi až do Drážďan. No, něco úžasného. V ceně jsme měli oběd, ochutnávku vín a večeři. Celou cestou nás provázel hlas milé průvodkyně, která s námi prošla historickou část Drážďan. Bohužel dost v rychlosti, neboť jsme plavbou nabrali zpoždění. I přesto naše skupina stačila koupit v Drážďanech našemu hlavnímu vedoucímu zájezdu, organizátorovi, který všechno, co se týká výletu, obstará, zařídí a zajistí, Jardovi Duspivovi něco na památku.

Školní výlet - DrážďanyŠkolní výlet - Drážďany

Školní výlet - Drážďany

Na každém výletu se nesmírně nasmějeme, vzpomínáme na minulé výlety i na ty, které jsme prožili jako žáci s našimi třídními učitelkami Jaroslavou Smolkovou a Hanou Bittenglovou.

Škoda jen, že nás jezdí méně a méně. Někteří již mezi námi nejsou, jiní ze zdravotních důvodů.

Už teď se těšíme na příští rok.

Dana Krocová

Žádné komentáře: