úterý 10. října 2023

Fotbalová mládež v Tlučné

Rozběhla se nám fotbalová sezona 2023/2024, máme za sebou letní přípravu, nespočet tréninkových jednotek a povícero odehraných mistrovských utkání. V tomto čísle Tlučenského zpravodaje se zaměřím na mládežnické celky našeho oddílu kopané.

Náborový den fotbalové školičky

Fotbalová školička zahájila letošní sezonu 6. 9. 2023 fotbalovým náborem, na který dorazilo více než dvacet malých fotbalistů. V současné době mají naši nejmenší za sebou třetí trénink (každou středu od 16:30 hod.), který se odehrává pod taktovkou Tomáše Rady. Počet hráčů na trénincích se ještě zvyšuje, z čehož máme obrovskou radost. A velice nás těší, že i rodiče našich nejmenších svěřenců pomáhají při trénincích a zapojují se do fotbalového dění, a to nejen u fotbalové školičky. Je to krásný pohled na hřiště plné dětí, které získávají své první fotbalové dovednosti při zábavných hrách, radují se ze vstřeleného gólu či povedené kličky. Jen tak dále…

Fotbalový kemp (ml. a st. přípravka)

Hráči z mladší a starší přípravky, stejně jako v loňském roce, zahájili sezonu letním fotbalovým kempem, na který se přihlásili, až na jednoho (toho času na dovolené), všichni hráči obou kategorií. Kluci se každý den zdokonalovali nejen ve fotbalových dovednostech, kdy si v rámci kempu otestovali svoji rovnováhu na nízkých lanech, hráli vědomostní kvízy, zkusili si bosou ligu, plážový fotbal na místním koupališti, jízdu na kole (trasa 33 km) a dokonce se dozvěděli zajímavé informace o žirafách a nosorožcích, které mohli i nakrmit. To, jestli vedeme děti tím správným fotbalovým směrem a jak si naši svěřenci vedou, přijel „omrknout“ Jiří Skála (Grassroots trenér mládeže FAČR). Velice nás potěšilo jeho kladné hodnocení a jsme rádi, že k nám zavítal. Kemp jsme zakončili příjemným posezením s hráči a jejich rodiči při konzumaci pochutin, které rodiče hráčům připravili. Rozloučili jsme se také s Petrem Kunstem, trenérem starší přípravky. Petr v Tlučné odvedl pořádný kus práce, hráče skvěle vedl a já (věřím, že nejen já) si jeho odvedené práce pro tlučenský fotbal velice vážím a děkuji mu za ni. Děkuji také našim skvělým svačinářům Jaroslavu Machovi a Jiřímu Knopfovi, kteří zajišťovali dvakrát denně proviant, Simče Pacandové za její účast a vedení tréninků a také celému trenérskému týmu. Tomášovi Krbečkovi děkuji za zprostředkování možnosti se setkat „face to face“ s žirafou a nosorožcem. Pro mnohé to byl nezapomenutelný zážitek. V neposlední řadě patří díky také restauraci Na Schůdkách, kam jsme docházeli na výborné obědy.

V žákovské kategorii nastaly dvě změny. S ohledem na nízký počet hráčů v této kategorii jsme museli spojit mladší a starší žáky a přihlásit tak pouze jeden celek. Druhou změnou je, že svoji trenérskou činnost se rozhodli ukončit Jaroslav „Budha“ Řáha a Josef Traxmandl, kteří dlouhodobě v klubu působili jako trenéři mládeže. Jardovi a Pepovi za jejich trenérskou práci a nejen za ni patří velké díky. Zanechali zde nesmazatelnou stopu a myslím, že v Tlučné v současné době neběhá fotbalový mládežník, který pod nimi netrénoval, či by je alespoň z fotbalového prostředí neznal. Jardu budeme nadále na tlučenském hřišti vídat, a to v roli fotografa, neboť nám pořizuje krásné fotky z našich domácích i venkovních zápasů, které pak uveřejňuje na sociálních sítích. Mám obrovskou radost z kluků z „áčka“ (Dominik Černý, Adam Houdek a Jan Folk), kteří si trénování našich žáků vzali pod svá křídla. Jsem nadšený z toho, jak trénováni uchopili. Dvakrát v týdnu s hráči intenzivně a kvalitně trénují a vedou je při mistrovských utkáních. Hráče i trenéry nečeká nic lehkého, ale věřím, že tuto „challenge“ zvládnou.

Petr Němec

Žádné komentáře: