neděle 17. prosince 2023

Co se děje u SPCCH?

Tlučenští senioři ve sklárně v Heřmanově Huti

Sklárna Heřmanova Huť (2)
19. 10. 2023 navštívilo 30 seniorů z Tlučné společnost STOELZLE UNION s.r.o. v Heřmanově Huti.

V zasedací místnosti se nás ujal p. Hosman s p. Konvalinkou, kteří nás nejdříve seznámili s bezpečnostními opatřeními a poté nás ve dvou skupinách provázeli celým závodem.

Velká část výrobních prostor patří do hutního/těžkého provozu. Poprvé jsme byli v průmyslové sklárně a všichni jsme byli hodně překvapení velikostí provozu a jeho technickými zařízeními. Každý detail výroby nás zaujal svou přesností a kombinací osvědčených postupů s nejnovější technikou. Poprvé jsme naživo viděli také roboty při pomoci člověku.

Sklárna Heřmanova Huť (1)
Tvořivý kolektiv pracovníků na nás působil klidně, harmonicky a my všichni si vážíme jejich náročné práce, neboť vyrábí důležité věci pro život a vyváží je do celého světa. Oba průvodci byli milí, vstřícní a rádi odpovídali na naše dotazy.

V závěru dopoledního výletu jsme ještě navštívili Muzeum skla, kde jsme si my, pamětníci, prohlédli a připomněli sklářské výrobky, které se v Heřmanově Huti vyráběly před mnoha lety.

Všichni jsme prožili příjemné dopoledne.

Jana Lišková, Anna Froňková


Nabitý listopad v podání SPCCH

Nastal podzimní čas a my jsme se opět mohli setkat na dalších akcích pořádaných výborem SPCCH Tlučná.

4. 11. 2023 jsme se vydali autobusem do Plzně. Všichni se těšili na zpáteční cestu, protože naše kroky vedly po nově dokončené části cyklostezky. Dále jsme pokračovali za krásného počasí do Vejprnic na malé občerstvení a pak hurá až do Tlučné.

pochod SPCCH (1)pochod SPCCH (2)pochod SPCCH (3)

V dnešní době už máme každodenní přehled zpráv o počasí, ale jistě je zajímavé, jak se taková předpověď dělá. 9. 11. 2023 nás tedy očekával pracovník Meteorologické stanice v Plzni a zasvětil nás do jejich práce.

Kulturní zážitek nám poskytl 17. 11. 2023 ochotnický divadelní spolek Jirásek 2012 v Losiné pohádkou S čerty žerty nejsou aneb pohádka, jak ji neznáte. Plni krásných dojmů, zážitků a chvály na ochotnický spolek jsme se pak vraceli do svých domovů.

25. 11. 2023 se konala každoroční výroční schůze a zároveň velké setkání členů SPCCH z Tlučné obohacené o tombolu.

Všem spoluobčanům v Tlučné přejeme klidné prožití vánočních svátků

Jaroslava Faitová

Žádné komentáře: