neděle 17. prosince 2023

Jak se tančí v Tanečním kroužku TJ Tlučná?

Taneční kroužek TJ Tlučná (1) 

Rozjezd do nové sezony začal v září, kdy jsme se sešli po prázdninách.

Některá z nejstarších děvčat nás opustila a zase přišla nová. Děvčata se tak rozkoukávají, část z nich už nějaké zkušenosti s tanečky má, jiná jsou úplnými nováčky.

Pustili jsme se do trénování nových choreografií. Mladší kategorie jsou děti ve věku čtyři až šest let. S touto kategorií mi pomáhají trénovat šikovná děvčata Janička a Klárka. Starší kategorie jsou děvčata osm až čtrnáct let, tady bychom potřebovali pomoci, jak jsem už psala v minulém čísle – STÁLE HLEDÁME TRENÉRKU. Tréninků se ujala Kája s Gabčou, ale ještě by rády přivítaly posilu. My tančíme pro radost, tak se k nám přidej.

Taneční kroužek TJ Tlučná (2)
Letošní sezona je náročná tím, že děti hodně marodí. Nácviky nových choreografií jsme při trénincích prokládali opakováním choreografií minulé taneční sezony, a to z důvodu, že jsme s choreografiemi byli ještě na třech akcích. 

29. 11. jsme byli pozváni na Halloweenskou párty, která byla pořádána pod záštitou senátora a starosty MO Plzeň 2 Ing. Lumíra Aschenbrennera. Akce byla pro klienty pobytových zařízení sociálních služeb Plzeňského kraje. Účast na této akci nás zahřála u srdíčka, že jsme mohli udělat někomu radost a vystoupit pro plný sál úžasných lidiček, kteří nás obdařili velkým potleskem. Děvčata za své krásné vystoupení dostala balíček dobrot a mohla si užít tance a poslechu skupiny HAZBAND a skupiny ANAKONDA BENDA. Také pro ně bylo připraveno výborné občerstvení – pochutnala si na rakvičkách, muffinkách ozdobených pavoučinou, někde i s pavoukem, zkrátka různých sladkostech v halloweenském provedení.

24. 11. naše starší děvčata se skladbou RIVALS vystoupila na Kateřinské zábavě ve Vejprnicích. Perfektní atmosféru jim při vystoupení vytvořil celý sál, který děvčata ocenil bouřlivým potleskem. Odměnu za vystoupení si děvčata vyberou v restauraci Na Schůdkách, kam vyrazíme na pohár.

25. 11. jsme reprezentovali TJ Tlučná na Přehlídce pohybových skladeb v Plzni, kterou pořádala Plzeňská krajská asociace Sport pro všechny z. s. Této přehlídky se zúčastnilo 17 skladeb. Skladby nebyly jen tanečního žánru, ale předvedly se i skladby gymnastické. Všechny skladby byly moc krásné.  

Taneční kroužek TJ Tlučná (3)

Na trénink k nám také letos zavítá Mikuláš s čertem. Jestli dětem přinese nadílku dobrot nebo brambor s uhlím se dozvíte v dalším vydání zpravodaje, kde také napíšeme o další připravované akci, kterou je tradiční VÁNOČNÍ MAŠKARNÍ SHOW. 

Za Taneční kroužek přejeme všem krásné, šťastné, ale hlavně pohodové vánoční svátky a do nového roku jen vše nej, nej, nej.

Miluše Petráková

Žádné komentáře: