sobota 16. prosince 2023

Tlučenský fotbal

1.A Třída TJ Tlučná - TJ Start Luby 2-0

Úvodem bych chtěl jménem fotbalového oddílu TJ Tlučná popřát všem čtenářům zpravodaje pohodové vánoční svátky a do nového roku 2024 pevné zdraví, trochu toho štěstíčka, ale i vůli neztrácet humor v nelehké době.

Nyní se podíváme, jak se dařilo tlučenským celkům v podzimní části ročníku 2023/2024.

Výkony „A“ mužstva okomentoval trenér Michal Vašák: Po hektické loňské sezoně jsme se na 1. A třídu připravovali výhradně v domácích podmínkách. Bylo těžké odhadnout, co nás čeká, a už po pár kolech jsme zjistili, že to bude mnohem náročnější než v 1. B třídě. Kvalita soupeřů je na vyšší úrovni a chvilku nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. Po podzimu nám patří 12. místo se ziskem 18 bodů a skóre 20:25. Bodů mohlo být určitě více, ale věřím, že po kvalitní zimní přípravě to na jaře napravíme a 1. A třídu zachráníme! Velký dík patří všem, kteří nám chodí pomáhat, ať už pořadatelsky, nebo i jiným způsobem, a nesmím zapomenout ani na naše FANS.

„B“ mužstvo ve III. třídě nehraje druhé housle. Hodnotí vedoucí Tomáš Kouřil: V polovině soutěže se nacházíme na 3. místě tabulky se ztrátou 2 bodů na vedoucí celek. Potěšující je fakt, že jsme nastříleli nejvíce gólů v soutěži a na domácím hřišti neztratili ani bod. V nastaveném trendu chceme pokračovat a nadále bojovat o příčky nejvyšší. Kdyby se podařilo postoupit do okresního přeboru, byla by to třešnička na dortu.

Béčko TJ Tlučná - Sokol Dobříč 4-1

U dorostu je situace opačná. V krajské soutěži, kde hraje 14 mužstev, dokázal dorost vyhrát až poslední zápas v Mýtě a získal tak jediné body, což znamená poslední místo. Nejdůležitější je, že kluci jsou na jarní část namotivovaní a mají chuť hrát a pokračovat i přes nepříznivé výsledky.

Dorost Slavoj Mýto - TJ Tlučná 2-4

Starší žáci, okresní soutěž, 8 celků. Po odehrání poloviny zápasů získali 11 bodů a umístění na 5. příčce, kde mezi 3. a 5. místem je rozdíl 1 bodu. Průměrné, nevyrovnané výkony. Se 2 slabšími celky pouze nerozhodné výsledky, což představuje ztrátu 4 bodů.

Starší přípravka pod vedením nového trenérského dua Petr Němec a Vladimír Vašák: Kluci trénují pravidelně 2x týdně a v pátek sehrávají mistrovské zápasy. Z 8 odehraných utkání se naši fotbalisté sedmkrát radovali z výhry a jednou byli přemoženi celkem z Líní. Některá klání se rozhodovala až v posledních sekundách zápasu a po celou dobu měla ten správný náboj. Je na místě kluky za jejich výkony, přístup a tréninkovou morálku pochválit, nicméně máme pořád na čem pracovat a zlepšovat se. Mimo mistrovských utkání jsme se zúčastnili (28. 9.) celostátního turnaje v Ústí nad Labem – Neštěmicích, kde jsme mimo jiné změřili síly s „velikány“ mládežnických fotbalových kategorií FK Příbram, Motorlet Praha a dalšími. Umístili jsme se na celkovém 16. místě z 24 mužstev. Pro kluky to byla obrovská škola a zkušenost.

Trenéři ml. přípravky Martin Seidl, Karel Krippner a Jaroslav Sadílek zhodnotili vystoupení celku takto: Nyní máme za sebou půlku sezony, tj. 11 soutěžních zápasů, ve kterých jsme podávali dobré i horší výkony, avšak v tabulce se nacházíme v horní polovině, což je úspěch. V týmu se sešla opět dobrá parta, a to je klíčový faktor. Po odchodu úspěšných chlapců ročníku 2014 do starší přípravky převzali v kabině hráči ročník 2015 úlohu lídrů a dále pomáhají svým mladším kamarádům jak na hřišti, tak v kabině. V týmu jsme zavedli novinku, že není stálý kapitán, ale vždy ten, který nejvíc maká v předešlém týdnu před zápasem. Tím se zvedá motivovanost kluků a každý si může vyzkoušet své vůdcovské schopnosti v mistrovském utkání. Scházíme se pravidelně 2x v týdnu a tréninky momentálně navštěvuje 19 chlapců a 1 holčička, naše hvězdička Anička, která svou bojovností a zápalem předčí i některé chlapce. Děkujeme rodičům za to, že své děti vedou ke sportu a dováží je na tréninky.

A za fotbalovou předpřípravku Tomáš Rada: Předpřípravka po úspěšném zářijovém náboru čítá 20 členů. S dětmi se věnujeme rozvoji základních fotbalových dovedností, ale zejména se u nich snažíme položit základy celoživotního kladného vztahu k pohybu a sportu. Děti musím pochválit, protože se opravdu snaží a díky tomu je na nich vidět již po pár měsících nemalý posun. Zároveň mám obrovskou radost z toho, že od dětí i rodičů slyším, jak děti tréninky baví a těší se na ně. Rodičům patří pochvala za bezproblémovou spolupráci a zvláštní díky patří několika tatínkům, kteří s tréninky pomáhají.

Závěrem musíme poděkovat všem fanouškům za přízeň a podporu a těšíme se na opětovné setkání na jarních zápasech.

Jaroslav Netrval

Foto: Jaroslav Řáha

Žádné komentáře: