pátek 15. prosince 2023

Mladí hasiči jeli celý podzim na plný plyn

Mladí hasiči v Průvodu světel 

Mladí hasiči se od 7. září opět pravidelně scházejí každý všední den kromě středy. Celkem do kroužku dochází zhruba 50 mladých hasičů do 18 let, po roční odmlce byla obnovena i přípravka, která je nejpočetnější za poslední roky.

TFA Všeruby
Hned od poloviny září se kolektiv vrhnul do soutěžení. 16. září navštívil dětskou soutěž v disciplínách TFA („nejtvrdší hasič“), kterou uspořádali hasiči ze Všerub a odkud Markéta Špachmannová ml. přivezla zlatou medaili a Filip Schmid stříbro. V neděli 17. září starší družstvo zaběhlo poslední útoky tohoto kalendářního roku v Chrástu na Memoriálu Aleny Jungové.

7. října jsme se zúčastnili Závodu hasičské brannosti a všestrannosti v Horní Bělé, kde se naši dorostenci jen těsně nekvalifikovali na krajské kolo, i když jejich výsledek stačil na bronzový post. O týden později, v pátek 13. října, složili vybraní mladí hasiči zkoušky odznaků odborností, za což si na Valné hromadě převzali osvědčení. Druhý den 5 družstev absolvovalo noční branný závod Z pohádky do pohádky v Bolevci, kde rozhodčí dělaly pohádkové bytosti. Na závěr měsíce jsme se zapojili také do obecního Průvodu světel.

Děti v běhu - ZHVB 7. října v Horní Bělé

V listopadu se soutěžilo jen v sobotu 5., zato dokonce dvakrát. Ráno si zaběhali dorostenci v Druztové a Nelly Benešová přivezla domů pohár a bronzovou medaili za 3. místo, večer mladší a starší družstva zdolala strašidelný noční závod v Nevřeni. Po zbytek měsíce se děti na schůzkách zdokonalovaly ve vázání uzlů a připravovaly kulturní program na již zmíněnou Valnou hromadu, která se konala 2. prosince.

Valnou hromadou počínaje, čekaly mladé hasiče, a hlavně jejich vedoucí, perné dny, jelikož v neděli 3. prosince si vyjeli do Ledec střílet na čerta a na pondělí pro ně v hasičské zbrojnici byla připravená návštěva Mikuláše, anděla a čertů. Nyní již nezbývá než se těšit na vánoční divadlo, které na poslední schůzce před prázdninami zahraje oblíbené divadlo Řimbaba.

Mladí hasiči a SDH Tlučná touto cestou všem Tlučeňákům přejí jen to nejlepší do nového roku.

Jitka Holá

foto: Jitka Holá, Ondřej Holoubek

Žádné komentáře: