pondělí 18. března 2024

V novém roce slavíme úspěchy

Horní Bříza - všichni účastníci

Ani v novém roce mladí hasiči nelení a již se zúčastnili 3 soutěží. V lednu kolektiv zavítal na základní školu v Horní Bříze a zúčastnil se uzlařské regaty (vázání uzlů na čas) a doprovodných soutěží. Soutěž si mladí hasiči užili a domů přivezli celkem 4 medaile, Nelly Benešová zavázala uzle nejrychleji ve své kategorii a získala zlatou medaili, stříbro si vyvázala Nela Pivoňková a v doprovodných soutěžích zabodovali Markéta Špachmannová na 3. místě a Filip Schmid na 2. místě.

Horní Bříza - nejlépe umístění závodníci

V únoru se mladí hasiči naplno ponořili do trénování disciplín branných závodů a pak poměřili síly se soupeři v Oboře u Kaznějova. Nejlépe se dařilo dorostencům, kteří kvůli vysoké nemocnosti soutěžili jako jednotlivci, nikoliv jako družstva. Z celkem 6 medailových postů (3 pro dorostenky a 3 pro dorostence) se našim zástupcům podařilo doslova „urvat“ 4 medaile. Naše jediná zúčastněná dorostenka Elena Ema Podhorcová si se čtyřmi trestnými body ze 17 disciplín vysloužila 2. místo z 12 soutěžících. Chlapci konkurenci pokořili ještě více, první místo s jedním trestným bodem získal Daniel Vild a o 2. a 3. místo se poprali Filip Schmid a Vojtěch Bartoš, oba se dvěma trestnými body, a o výsledném pořadí rozhodla až střelba ze vzduchovky. Dorostenci za sebou nechali dalších 29 závodníků.

Obora - dorost

Zatím poslední soutěží pro náš kolektiv byl branný závod ve Městě Touškově, kde nám štěstí příliš nepřálo, o to více se těšíme na příští závody v Úněšově, kde si zase skóre určitě vylepšíme.

Touškov - starší

Jitka Holá

foto: Jitka Holá, Ondřej Holoubek

Žádné komentáře: