pondělí 24. června 2024

Chcete prožívat aktivní stáří? Přidejte se do SPCCH Tlučná.

Sportovní hry v Tlučné
 
Nový rok 2024 jsme začali společnou rekondiční vycházkou. 27. 1. jsme dojeli MHD do Plzně – stanice Wolkerova ulice. Vycházka měla 3 okruhy: 1. lehký okruh (Plzeň-Nová Hospoda a zpět MHD), 2. okruh (Plzeň-Nová Hospoda-Vejprnice a pak MHD) a 3. okruh (Plzeň-Nová Hospoda-Vejprnice-Tlučná). Ti nejzdatnější ušli asi 13 km.

16. 2. jsme opět zamířili do restaurace „čoud“ na hřišti, kde jsme změřili síly v šipkách. Vítězové byli všichni a společně jsme strávili pěkné odpoledne.

9. 3. se konala výroční členská schůzce spojená s oslavou MDŽ v hasičské zbrojnici, na které jsme zhodnotili bohatou činnosti naší organizace za uplynulý rok 2023. Předsedkyně paní M. Hofmanová přivítala hosty z OÚ – starostu pana Jana Opla a místostarostu pana Oldřicha Rozšafného. Za okresní výbor SPCCH nás navštívila předsedkyně paní Jaroslava Kučerová. Nechybělo ani malé občerstvení, pro ženy malá sladkost a kytička od pana starosty. O pěknou výzdobu se postaraly členky J. Faitová a J. Lišková.

21. 3. jsme se za hojné účasti sešli v hasičské zbrojnici na cestopisné přednášce tlučenského rodáka pana Vladimíra Kroce. Poutavé vyprávění doplněné nádhernými snímky z pracovních cest po celé zeměkouli nadchlo všechny přítomné. Jen těžko jsme se loučili, neboť zvídavé otázky nebraly konce. Proto jsme si na závěr slíbili, že se za rok opět setkáme a ve vyprávění budeme pokračovat.

2. 4. zhlédli členové naší organizace na Nové scéně v Plzni divadelní představení Jesus Christ Superstar.

25. 4. nás čekal v autobuse pan Jan Kysela, aby nás odvezl do města Kadaň na komentovanou prohlídku města a jeho památek. Kadaň je jedno z nejmalebnějších měst severních Čech, ležící v Ústeckém kraji na levém břehu řeky Ohře, na úpatí Doupovských a Krušných hor. Při komentované prohlídce jsme získali řadu zajímavých informací, např. o gotické radní věži, kostele Povýšení sv. Kříže, barokním sloupu Nejsvětější Trojice a dalších památkách. Pozornost všech přítomných zaujala Katova ulička, která je nejužší ulicí v ČR. Vrcholem všech památek v Kadani byl unikátní františkánský klášter Čtrnácti sv. Pomocníků, jenž je národní kulturní památkou a usiluje o zápis do světového kulturního dědictví UNESCO. Výlet se vydařil, počasí nám přálo a už teď se těšíme na další společně prožitý den.

Kadaň

Kadaň 2

13. 5. se několik členů naší organizace zúčastnilo Sportovních her seniorů Plzeňského kraje. A opravdu se jim dařilo. Přivezli domů několik diplomů a umístili se na předních místech.

14. 5. jsme pořádali okresní setkání Sportovních her v lesoparku nad základní školou.

V pěti disciplínách soutěžili senioři z Vejprnic, Heřmanovy Huti a Tlučné. Jelikož se sešlo 66 sportovně založených jedinců, boje to byly opravdu skvělé. První místa obsadili senioři z Heřmanovy Huti, druzí byli z Tlučné a třetí z Vejprnic. Všechny sportovce čekala sladká odměna a závěrečné opékání buřtíků, které nám věnoval s velkou slevou pan Ottis z řeznictví v Nýřanech. Velký dík patří i našemu OÚ za skvělou pomoc při přípravě dřeva, stolů, lavic a vody. Na celé přípravě sportovních her se podíleli manželé Faitovi a Liškovi.

Sportovní hry v Tlučné 2

23. 5. jsme se MHD vypravili do Arboreta Sofronka, kde nás přivítal tlučenský rodák pan Miloš Hanus. Arboretum Sofronka je nyní pod Správou veřejného statku města Plzně. Je tam sbírka světového sortimentu druhů rodu Pinus (borovice). Najdeme tam i zookoutek s daňky a též naučnou stezku o včelách. Velice poutavě a zajímavě o nich hovořil pan Hanus, jeho zápal a znalosti jsou neuvěřitelné. Určitě se tam znovu podíváme.

Sofronka Sofronka 2

1.–8. června nás čeká rekondiční pobyt v Janských Lázních. Ale o tom napíšeme až příště.

Za SPCCH Tlučná Jana Lišková

Žádné komentáře: